2017. december 14., csütörtök

Az Emberség Erejével Alapítvány nyilatkozata

Mély szomorúsággal és értetlenséggel értesültünk Pécs MJV közgyűlésének a régió civil társadalmát érintő, fenyegető hangvételű nyilatkozatáról.

A közgyűlés által támogatott nyilatkozat teljes mértékben elfogadhatatlan. Valótlanságra és álhírekre épül, megkísérli a pécsi polgárok manipulálását, és nem csupán egy konkrét civil szervezet ellehetetlenítésére irányul, de rosszindulatú támadás a pécsi civil közösségek ellen.

Páva Zsolt polgármester urat múlt héten hívtuk meg alapítványunkhoz, hogy személyesen, első kézből ismerje meg a városban több mint tíz éve működő Emberség Erejével Alapítvány munkáját, valamint az alapítvány által koordinált Erősödő Civil Közösségek program szakmai tartalmát. Sajnálatunkra Páva Zsolt egyelőre visszautasította a közvetlen betekintés lehetőségét. Ennek ellenére a meghívást továbbra is fenntartjuk, hiszen alapítványunknak nem volt, nincs és soha nem is lesz a nyilvánosság elől elzárt, eltitkolt célja és törekvése.

Fentiek ismeretében aggodalomra ad okot, hogy Pécs MJV közgyűlése nyíltan, alapjaiban támadja meg egy pécsi alapítvány létét és működését, politikai haszonszerzésre felhasználva a civileket. A határozat puszta léte kifejezetten aggasztó gyakorlatot teremt, mely az összes magyar civil szervezetet érintheti.

Ezúton határozottan kijelentjük, hogy az Emberség Erejével Alapítvány változatlan formában és elkötelezettséggel a jövőben is folytatja tevékenységét Pécsett és a régióban. Nemcsak  az elmúlt évtizedben megvalósított programok tekintetében, hanem a dél-dunántúli régió civil közösségeit támogató Erősödő Civil Közösségek program lebonyolítását is beleértve.

A képviselői nyilatkozatok következtében új pécsi ingatlan bérlésére kényszerültünk. Azonban számos nagylelkű felajánlást kaptunk a pécsi polgároktól, így új belvárosi helyszínen alakíthatjuk ki munkahelyünket. A költözés ideje alatt Erősödő Civil Közössége program zavartalanul folytatódik.

Sikeres és eredményes pályázatokat kívánunk!